| |

Sangforedrag ved sognepræst og formand for Højskoleforeningen – Tirsdag d. 10. Okt.

Kenneth Sørensen, samt Højskoleforeningens egen organist Flemming Sørensen.

Flemming Sørensen & Kenneth Sørensen

Flemming Sørensen & Kenneth Sørensen

Store revyviser – om livet i det små

Den første revy i Danmark var i Casino teatret i København. Den foregik den sidste dag på året i 1849. Her så man tilbage på året der var gået, med sang, humor og dans. Revy kommer i øvrigt af den franske ”revue” som betyder gensyn.

Siden bredte revyerne sig i hele landet, hvor der i dag spilles revyer f.eks. både i Aarhus, Odense og Hjørring. Revyen har også haft forskellige former man skelner således mellem ”handlingsrevy” og ”lagkagerevy”.

Mange af de største af revyens sange er gået ind i den danske kultur og folkesjæl. Her fungerer visernes underfundige tekstunivers som en slags spejl, der får os til at se på os selv og vores omverden med andre briller. Også ud over den tid de er skrevet i.

Revyviserne giver således ikke kun et smil på læben, men også en mulighed for eftertanke og kan måske ligefrem skabe forandring i det små, ved at vende vores vante forestillinger på hovedet.

I sangforedraget vil sognepræst og formand for højskoleforeningen Kenneth Sørensen atter træde frem på de skrå brædder og synge og fortælle. Højskoleforeningens egen dygtige og uforlignelige spillemand, Flemming Sørensen, kendt fra både kroer og kirker, vil lægge musik og sjæl i de gode sange. Kom til en god og munter aften med masser af store revyviser – om livet i det små.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *